TOP

 WABP-Triasplein in Drielanden

NIEUWS


Maatregelen die
geen geld kosten

Eenvoudige maatregelen kunnen soms al voldoende zijn om een inbraak in uw auto te voorkomen.


Parkeer uw auto bij voorkeur op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende bebouwing.


Laat geen waardevolle voorwerpen achter
in uw voertuig

Gebruikt u een los navigatiesysteem? Berg dan de houder op, doe de sigarettenaansteker terug in de houder en zorg ervoor dat de afdruk van de houder niet meer zichtbaar is op uw voorruit.


  HAAL

  ZELF JE

  AUTO

  LEEG


Geef dieven geen kansHARDERWIJK PLAATST CAMERA’S IN DE WIJK IN STRIJD TEGEN AUTOKRAKERS

___________________________________________


Autokrakers en andere criminelen opgepast, de camera's zijn opgehangen bij de fiets- en voetgangerstunnels rond de wijk Drielanden in Harderwijk. De camera's zijn bedoeld om iets te doen aan de inbraken in auto's in de wijk. De autokrakers zouden veelal te voet en op de fiets de wijk in- en uitgaan. De politie kijkt regelmatig live mee op de beelden die 24 per dag worden opgenomen.


BURGERNET.NL

SAMEN VOOR EEN VEILIGE BUURT

___________________________________________


Over Burgernetacties

U ontvangt alleen een oproep wanneer er een incident is in uw buurt. Burgernet gaat uit van de gegevens waarmee u zich heeft aangemeld en/of de Burgernetapp (Android of iOS) van de omgeving waar u zich op dat moment bevindt.


0800-0011

Informatie over een Burgernetactie kunt u tijdens de actie doorbellen naar 0800-0011. Dit telefoonnummer is gratis en brengt u rechtstreeks in contact met de politie.


Afloopbericht

Een Burgernetactie duurt meestal een uur. Hierna wordt de actie afgesloten en ontvangt u een afloopbericht. De politie blijft hierna nog wel zoeken. U kunt na afloop van de actie nog wel informatie doorgeven, maar niet meer via 0800-0011. U kunt dan bellen op het nummer 0900-8844. Bij spoed belt u 112.


Geen gevaar

Burgernet brengt u niet in gevaar. U wordt alleen gevraagd informatie door te geven, niet om zelf te handelen.


Aanmelden

Aanmelden kan via deze website. Deelnemers worden niet gecontroleerd en iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden. Bij misbruik kan een deelnemer wel worden uitgesloten van verdere deelname.


E-mailadres

Burgernet maakt gebruik van uw e-mailadres om u een wachtwoord te sturen na aanmelding en - indien van toepassing - aanvullende informatie te sturen over een Burgernetactie. Daarnaast kunt u op uw e-mailadres nieuwsbrieven ontvangen met achtergrondinformatie over Burgernet(acties). In veel gemeenten worden ook preventieve Burgernetacties via de e-mail verstuurd.


Meerdere adressen

Aanmelden kan op meerdere adressen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld op uw werk- en op uw woonadres aanmelden. Hiervoor dient u zich wel op beide adressen afzonderlijk aan te melden. Meerdere bewoners op hetzelfde adres kunnen zich met een mobiel nummer aanmelden als deelnemer. Een vast telefoonnummer kan per adres één keer gebruikt worden.


Persoonsgegevens

Deelname aan Burgernet is niet anoniem, omdat politie en gemeente uw gegevens nodig hebben om u te kunnen bereiken via Burgernet. Uw persoonsgegevens worden opgeslagen in een beveiligde database. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor Burgernet.


LICHTE DALING AANTAL WHATSAPP GROEPEN

___________________________________________


Het aantal WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) op de West-Veluwe en in Zeewolde is licht gedaald ten opzichte van het aantal in juni van dit jaar. Dit blijkt uit tellingen van de stichting WABP.


Mensen die deelnemen aan buurtpreventiegroepen via WhatsApp waarschuwen mede-buurtbewoners als ze onraad ruiken. Landelijk gezien zijn er sinds juni 500 groepen bij gekomen en staat de teller op 7650 groepen die zich bij de stichting hebben aangesloten. Dat is de stand nadat de afgelopen maanden ook 600 inactieve groepen zijn geschrapt uit het bestand.


In absolute aantallen heeft Harderwijk met 56 WABP's de meeste buurtgroepen die de veiligheid in de gaten houden. Dat is 1,21 groep per duizend inwoners. Daarmee is de dekkingsgraad in deze regio niet de grootste. Die wordt in Ermelo gehaald, waar 37 groepen zorgen voor een gemiddelde van 1,37 per duizend inwoners.


Succes

De groepen hebben al veelvuldig hun succes bewezen met aanhoudingen door de politie die mogelijk waren door de oplettendheid van wijkbewoners. Naast de groepen die zich hebben aangesloten bij de stichting WABP zijn er ook wakende ogen actief die op zichzelf opereren.


Welkom   Nieuws   Informatie   Deelname   Aanmelden